Logoprofilfejlesztések

bemutatkozás

fejlesztések

elérhetőség

ismertető

letöltés

megrendelés

kapcsolat

cikkek, publikációk

hírek, események

fejlesztő programok

   

szakmai linkek

hasznos linkek

   
Jászai Csaba személyes oldala
Get the Flash Player to see this player.

bemutatkozás

képgalériák

powerpoint
bemutatók

   
Fejlesztések
  VARÁZSVONAL programcsalád

„VARÁZSVONAL” Óvodásoknak: Az óvodásoknak szánt program nagycsoportos óvodások számára készült. A program 50 rajzot (ábrát tartalmaz). Az ábrák egyszerűbbek, vagyis kevés lépésből lehet megrajzolni. A legegyszerűbb 3 lépésből, a legbonyolultabb 50 lépésből áll. Az ábrákat egy, vagy több kezdőpontból lehet indítani. (ilyenkor a kezdőpontváltás automatikusan megtörténik).
Az ábrák három csoportra vannak elosztva növények, állatok, tárgyak.

A program óvodás változatában nyilak segítenek eligazodni. Segít az is, hogy bal oldalon a szív, jobb oldalon pedig a kéz jelzi, hogy melyik irányba kell lépni.
A regisztrált változat tud feladatlapot nyomtatni, amin egy négyzetrácsos lap, valamint az irányok rövidítése található. (B1 – balra 1 JF 2 – jobbra fel 2 stb.)
Az elkészített rajz szintén kinyomtatható, amit utána ki is lehet színezni.

Az ingyenes demo verzió letölthető korlátozott tartalommal.

„VARÁZSVONAL” 1. A program első része 1.-3 osztályos iskolásoknak készült, és 100 egyszerűbb rajzot tartalmaz. A formákat egy kezdőpontból lehet indítani. Az ábrák három csoportra vannak elosztva növények, állatok, tárgyak.
 A program regisztrált változata az elkészített rajzokat ki tudja nyomtatni. A program feladatlapot is tud nyomtatni, amelyen egy négyzetrácsos lap a kezdőponttal valamint az irányok rövidített formájával (B 1. –balra 1, JF 2. jobbra fel 2 stb.) jelennek meg.

Az ingyenes demo verzió letölthető korlátozott tartalommal.

„VARÁZSVONAL” 2. A program második része 3.-5 osztályosok iskolásoknak terveztük Szintén százas listából lehet válogatni, és térbeli ábrákat is tartalmaz További újdonság a területen, hogy több kezdőpontos rajzok is vannak (ilyenkor a kezdőpontváltás automatikusan megtörténik), s ezáltal még érdekesebb és összetettebb képek is megrajzolhatók.
 Adunk hozzá egy szerkesztőt is, mellyel saját ábrák is könnyedén tervezhetők. Az így megtervezett ábrák szintén feladványként működnek a programban. Ebben a változatban lesz lehetősége az internetes lehetőségek használatára is: rendszeresen megjelenő újabb rajzok letöltésére és saját tervezésű rajzok feltöltésére is a játékhoz tartozó közös honlapra. Az ide feltöltött rajzok később akár az általunk kiírandó versenyen is részt vehetnek, és a legjobbak egyszerűbb díjazásban részesülhetnek.

  LOGOLEX programcsalád

A programcsalád jelenleg fejlesztés alatt áll.

A program több különálló feladatból épül fel.

Első osztálytól kezdve 5.-6 osztályig egymásra épülő a dyslexia prevenció és reedukációs feladatokból áll.

  • magánhangzó differenciálás
  • mássalhangzó differenciálás
  • szótagszintézis (2+2, 3+2, 2+3, 3+2, 3+3 szótípusokkal)
  • kép-szó egyeztetés
  • szó-szó egyeztetés
  • ly-j gyakorlása
  • hosszú-rövid magánhangzók pótlása
  • ellentétek
  • szinonimák
  • játékok

A program anyagát bruttó 15 ezer szó alkotja (nettó 4 ezer szó) amelyek jelentését a program bármely részéről elérhető szótárprogram tartalmazza.

Logoprofil - E-mail: info@logoprofil.hu