Jászai CsabaBemutatkozás

bemutatkozás

fejlesztések

elérhetőség

ismertető

letöltés

megrendelés

kapcsolat

cikkek, publikációk

hírek, események

   

szakmai linkek

hasznos linkek

   
Bemutatkozás
Jászai Csaba
Gyógypedagógus-logopédus

    „Soha ne mond azt, hogy messze van
és nem lehet elérni.
Aki elindul, az meg is érkezik”

 

1983-ban végeztem a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola nappali tagozatán oligofrénpedagógia - logopédia szakon.

Jelenleg logopédusként dolgozom a győri Fekete István Óvoda és Általános Iskolában.

Hobbim: utazás, fényképezés, videózás, oktató szoftverek fejlesztése, a győri TIT-ben videofilmes úti előadások tartása.

Az oktató szoftverek fejlesztése kis magyarázatra szorul.
A számítógépet tulajdonképpen nem szeretem. Ennek ellenére miért fejlesztek szoftvereket?

Hat éve van számítógépem. Kezdetben a foglakozásokhoz készítettem segédanyagokat. Nem kézzel kellett a szókártyákat, fejlesztő lapokat stb. elkészítenem.

Néhány tanulónak már volt otthon számítógépe és egymásnak mesélték, hogy milyen játékokkal játszanak. Jórészt akciójátékok voltak. Néhányuk figyelme gyakran elkalandozott, s mikor megkérdeztem „mire gondolsz ilyenkor?” a válasz az volt, hogy egy bizonyos „játék következő pályájára hogyan tudok eljutni”.
Magam is szereztem néhány akciójátékot és kipróbáltam őket. És egy idő után az én „figyelmem” is elkalandozott. És akkor a játékokat letöröltem a gépemről.

Ekkor határoztam el, hogy elkezdek olyan játék- és oktatószoftvereket fejleszteni, ahol a számítógépes játék nem céltalan agresszív lövöldözés, hanem céltudatosan megtervezett fejlesztő játékká válik.
Ennek első teljesen kész „terméke” a VARÁZSVONAL.

Jászai CsabaE-mail: csabazj@t-online.hu